SoWell

Krem orzechowy w 100% naturalny

brownie - ciasteczka

Brownie z kremem orzechowym

  1. Czekolady połamałam na małe kawałki, przełożyłam do dużej szklanej miski, dodałam masło i umieściłam miskę nad garnkiem z gotującą się wodą (tak żeby miska nie dotykała gotującej się wody). Od czasu do czasu mieszając rozpuściłam masło z czekoladą. Następnie zdjęłam miskę z garnka, dodałam cukier trzcinowy i wymieszałam.
  2. Masę czekoladową przestudziłam, a następnie dodałam kolejno jajka, mąkę, proszek do pieczenia, sól i wymieszałam rózgą do uzyskania jednolitej masy.
  3. Blachę o wymiarach 20×20 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej blaszki przełożyłam ciasto.
  4. Na wierzchu ciasta w odstępach wyłożyłam krem orzechowy SoWell
  5. Blaszkę z ciastem wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam 30 minut.
  6. Upieczone ciasto wyjęłam z piekarnika i odstawiłam do wystudzenia.