Brownie z kremem orzechowym

- Czekolady połamałam na małe kawałki, przełożyłam do dużej szklanej miski, dodałam masło i umieściłam miskę nad garnkiem z gotującą się wodą (tak żeby miska nie dotykała gotującej się wody). Od czasu do czasu mieszając rozpuściłam masło z czekoladą. Następnie zdjęłam miskę z garnka, dodałam cukier trzcinowy i wymieszałam.
- Masę czekoladową przestudziłam, a następnie dodałam kolejno jajka, mąkę, proszek do pieczenia, sól i wymieszałam rózgą do uzyskania jednolitej masy.

- Blachę o wymiarach 20×20 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej blaszki przełożyłam ciasto.
- Na wierzchu ciasta w odstępach wyłożyłam krem orzechowy SoWell
- Blaszkę z ciastem wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam 30 minut.
- Upieczone ciasto wyjęłam z piekarnika i odstawiłam do wystudzenia.
Posted in |
Tags: krem orzechowy