Przepisy

Chrupiąca sałatka z botwinką

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • pęczek botwinki z buraczkami
  • 1/2 szklanki komosy ryżowej
  • 200 g twarogu wędzonego z kolorowym pieprzem
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • mała, czerwona cebulka

    Sos
  • 4 łyżki Oleju z nasion lnu SoWell
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. W garnku zagotowałam wodę z dodatkiem soli (1/3 łyżeczki). Na gotującą się wodę wsypałam komosę ryżową i gotowałam na średniej mocy palnika przez 15 minut. Ugotowaną komosę odcedziłam na sicie i wystudziłam.Warzywa umyłam i osuszyłam. Buraczki i cebulę obrałam.
  2. Botwinkę (od buraczków po końcówki liści) drobno posiekałam. Cebulę pokroiłam w piórka. Natkę pietruszki drobno posiekałam. Twaróg pokroiłam w kostkę.
  3. Tak przygotowane składniki sałatki (botwinkę, komosę ryżową, natkę pietruszki, twaróg i cebulkę) wyłożyłam na talerz i wymieszałam.Do miseczki wlałam sok z cytryny, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, Olej z nasion lnu SoWell, doprawiłam solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam.
  4. Sałatkę polałam sosem i podałam.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.