Chrupiąca sałatka z botwinką

- W garnku zagotowałam wodę z dodatkiem soli (1/3 łyżeczki). Na gotującą się wodę wsypałam komosę ryżową i gotowałam na średniej mocy palnika przez 15 minut. Ugotowaną komosę odcedziłam na sicie i wystudziłam.Warzywa umyłam i osuszyłam. Buraczki i cebulę obrałam.
- Botwinkę (od buraczków po końcówki liści) drobno posiekałam. Cebulę pokroiłam w piórka. Natkę pietruszki drobno posiekałam. Twaróg pokroiłam w kostkę.
- Tak przygotowane składniki sałatki (botwinkę, komosę ryżową, natkę pietruszki, twaróg i cebulkę) wyłożyłam na talerz i wymieszałam.Do miseczki wlałam sok z cytryny, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, miód, Olej z nasion lnu SoWell, doprawiłam solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam.

- Sałatkę polałam sosem i podałam.
Posted in |
Tags: olej z nasion lnu, oleje sowell, ser, warzywa