SoWell

Krem orzechowy w 100% naturalny

ciasto snickers

Ciasto snickers bez pieczenia

  1. Do miski wlałam szklankę mleka, dodałam do niego budynie, cukier, mąkę pszenną i wymieszałam dokładnie. Pozostałe mleko wlałam do garnka i zagotowałam. Na gotujące się mleko wlałam mleko z budyniem i gotowałam mieszając do uzyskania gęstego budyniu. Ugotowany budyń przykryłam z góry folią spożywczą (tak, żeby dotykała powierzchni budyniu) i odstawiłam do wystudzenia (wystudzony budyń powinien mieć temperaturę pokojową).
  2. Miękkie masło przełożyłam do miski i miksowałam przez kilka minut (aż masło zrobiło się puszyste), następnie po łyżce dodawałam przestudzony budyń i miksowałam do połączenia składników. Na koniec dodałam do kremu budyniowego masło orzechowe 100% kremowe SoWell i zmiksowałam do połączenia składników.
  3. Z kremu odłożyłam 4 łyżki na wierzch ciasta, a pozostałą masę podzieliłam na dwie, równe części.
  4. Masę kajmakową wymieszałam z solonymi orzeszkami ziemnymi.
  5. Blachę do pieczenia o wymiarach 22×33 wyłożyłam papierem do pieczenia, na spodzie ułożyłam warstwę herbatników, na herbatnikach wyłożyłam połowę kremu budyniowego, na kremie ułożyłam herbatniki, na herbatnikach kajmak z orzechami, na nim kolejną warstwę herbatników, na których rozprowadziłam drugą połowę kremu budyniowego.
    układanie masy ciasta
  6. Na kremie ułożyłam ostatnią warstwę herbatników, którą posmarowałam odłożonymi, czterema łyżkami kremu, posypałam orzechami i polałam polewą czekoladową (mleko podgrzałam, do podgrzanego mleka dodałam połamaną na kawałki czekoladę i wymieszałam do rozpuszczenia). Blachę z ciastem wstawiłam do lodówki na 3 godziny.

SoWell BIO
już dostępne!
idelikatesy24.pl

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ