SoWell

Krem orzechowy w 100% naturalny

ciasto crumble

Crumble ze śliwkami

składniki na ciasto

  1. Do miski wsypałam mąkę, dodałam cukier trzcinowy, płatki owsiane, masło orzechowe 100% z kawałkami orzechów SOWEL, masło i zagniotłam składniki do uzyskania ciasta o konsystencji kruszonki.Śliwki umyłam, osuszyłam, przekroiłam na pół i usunęłam pestkę. Połówki śliwek ułożyłam w naczyniu do zapiekania i posypałam orzechową kruszonką.
  2. Naczynie wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam 30 minut.
  3. Crumble podałam od razu po upieczeniu posypane odrobiną cukru pudru.

SoWell BIO
już dostępne!
idelikatesy24.pl

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ