Kulki zdrowia

- Orzechy ziemne wsypałam na suchą, rozgrzaną patelnię i podgrzałam do lekkiego zarumienienia. Uprażone orzechy wystudziłam, a następnie drobno posiekałam.
- Daktyle wsypałam do miseczki i zalałam gorącą wodą. Namoczone daktyle odstawiłam na 20 minut. Po tym czasie zmiksowałam daktyle blenderem (razem z wodą, w której się moczyły).
- Do miski przełożyłam zmiksowane daktyle, dodałam płatki owsiane, masło orzechowe 100% z kawałkami orzechów SoWell i wymieszałam do uzyskania gładkiej, plastycznej masy (jeżeli masa będzie sucha należy dodać więcej wody, jeżeli będzie się mocno kleiła dosypać płatków owsianych).

- Z masy formowałam kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczałam w posiekanych orzechach. Gotowe kulki przechowuję w zamkniętym pojemniku.
Posted in |
Tags: krem orzechowy, odporność