Przepisy

Letnia sałatka z cukinii

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • ok. 500 g młodej cukinii – u mnie zielona i żółta
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała cebula
  • 1/2 pęczka koperku
  • 3 łyżki pestek z dyni (obranych)
  • 120 g sera feta
  • 4 łyżki oleju z pestek dyni SoWell
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz, 1/4 łyżeczki ostrej papryki

Przygotowanie:

  1. Warzywa dokładnie umyłam i osuszyłam.
  2. Cukinie, paprykę i ser feta pokroiłam w kostkę (ok. 1×1 cm). Cebulę obrałam i pokroiłam w drobną kostkę.
  3. Koperek drobno posiekałam.
  4. Pestki dyni wsypałam na rozgrzaną, suchą patelnię i podprażyłam przez chwilę, aż pestki zaczęły się lekko rumienić. Uprażone pestki wystudziłam.
  5. Do miski przełożyłam pokrojone cukinie, paprykę, cebulę, koperek i wymieszałam. Do warzyw wlałam sok z cytryny i olej z pestek dyni SoWell, doprawiłam solą, pieprzem i papryką i odstawiłam na 30 min do lodówki, żeby smaki się „przegryzły”. Po tym czasie dodałam do sałatki ser feta i uprażone pestki dyni, delikatnie wymieszałam i podałam.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.