Makaron z pieczarkami

- Pieczarki oczyściłam, obrałam i pokroiłam w ćwiartki.
- Na patelni rozgrzałam masło, przełożyłam pieczarki i podsmażyłam do zarumienienia. Na patelnię z pieczarkami przełożyłam szpinak i podsmażyłam chwilę, aż szpinak zmniejszył objętość. Następnie dodałam przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i podsmażyłam ok. minuty.
- Do miseczki wlałam wodę, dodałam sos sojowy ciemny, sok z cytryny, ostrą paprykę, Krem orzechowy z kawałkami orzechów SoWell BIO i wymieszałam do połączenia składników.

Tak przygotowany sos wlałam na patelnię z pieczarkami i szpinakiem i podgrzewałam mieszając do zagotowania i zgęstnienia sosu. Na koniec doprawiłam sos do smaku solą i pieprzem.
- Makaron ugotowałam w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedziłam. Ugotowany makaron wyłożyłam na talerze i polałam orzechowym sosem z pieczarkami i szpinakiem.
Posted in |
Tags: bio, krem orzechowy, makaron, warzywa