Marchewki pieczone z kremem orzechowym

- Marchewki umyłam, oskrobałam i przekroiłam na pół.
- Do miseczki przełożyłam miód, olej z ryżu naturalny 100% SoRiso, krem orzechowy 100% z kawałkami orzechów SoWell, doprawiłam solą, pieprzem i ostrą papryką i dokładnie wymieszałam.
- Naczynie do zapiekania posmarowałam olejem, przełożyłam marchewki, wyłożyłam orzechowy sos i dokładnie wymieszałam. Naczynie z marchewkami przykryłam, wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół), piekłam 25 minut, następnie zdjęłam przykrycie i piekłam marchewki jeszcze 20 minut.
- Upieczone marchewki podałam posypane gałązkami tymianku cytrynowego.
Posted in |
Tags: krem orzechowy, SoRiso, warzywa