Orzechowe gruszki

- Gruszki umyłam, przekroiłam na pół i łyżeczką wyjęłam gniazdo nasienne tworząc miejsce na nadzienie. Połówki gruszek ułożyłam w naczyniu do zapiekania i skropiłam sokiem z cytryny.
- Orzechy włoskie pokroiłam na mniejsze kawałki. Do miseczki przełożyłam pokrojone orzechy, dodałam rodzynki, syrop klonowy, cynamon, Krem orzechowy z kawałkami orzechów SoWell BIO i wymieszałam. Tak przygotowane nadzienie nałożyłam do gruszek.

- Naczynie z gruszkami wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam 30 minut. Po tym czasie wyjęłam je z piekarnika.
- Do upieczonych gruszek przygotowałam sos. W miseczce wymieszałam syrop klonowy z Kremem orzechowym z kawałkami orzechów SoWell BIO i polałam nim ciepłe owoce.
Posted in |
Tags: bio, krem orzechowy, owoce