SoWell

Krem orzechowy w 100% naturalny

mini pancakes

Orzechowe mini-pancakes

składniki

  1. Mąkę wsypałam do miski, dodałam jajka, maślankę, miód, proszek do pieczenia, krem orzechowy z kawałkami orzechów SoWell BIO, sól i wymieszałam dokładnie łyżką.
    dodaj SoWell Bio
    Tak przygotowane ciasto odstawiłam na 20 minut.
  2. Patelnię z nieprzywierającą powłoką rozgrzałam na średniej mocy palnika. Ciasto na pancakes przełożyłam do rękawa cukierniczego, odcięłam końcówkę i wyciskałam na rozgrzaną patelnię małe kółeczka (ok. 1,5 cm) z orzechowego ciasta. Placuszki smażyłam ok. 1,5-2 min z każdej strony (do zazłocenia).
  3. Usmażone pancakes przełożyłam do talerzy i dodałam owoce – maliny i borówki. Każdą porcję polałam odrobiną miodu i podałam.

SoWell BIO
już dostępne!
idelikatesy24.pl

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ