SoWell

Krem orzechowy w 100% naturalny

Tiramisu SoWell

Orzechowe tiramisu

składniki

  1. Przygotowanie ciasta rozpoczęłam od zrobienia kremów.
    Do miski przełożyłam serek mascarpone, dodałam masło orzechowe 100% kremowe SoWell i zmiksowałam do połączenia. Do drugiej miski wlałam schłodzoną śmietankę i ubijałam mikserem, gdy śmietanka zaczęła gęstnieć dodałam cukier puder, a następnie w kilku porcjach mascarpone z masłem orzechowym. Miksowałam tylko do uzyskania gładkiego kremu.
  2. Następnie przygotowałam drugi krem. Schłodzoną śmietankę wlałam do miski i ubijałam mikserem, gdy śmietanka zaczęła gęstnieć dodałam cukier puder i w kilku porcjach serek mascarpone. Miksowałam do uzyskania gładkiego kremu.
  3. Blachę o wymiarach 21×25 cm wyłożyłam papierem do pieczenia (łatwiej będzie wyjąć gotowe ciasto). Biszkopty zanurzałam w kawie (na ok. 1 s) i ułożyłam równą warstwą na spodzie blaszki. Na biszkoptach wyłożyłam krem orzechowy, na którym ułożyłam drugą warstwę namoczonych w kawie biszkoptów, na których wyłożyłam krem śmietankowy. Na kremie ułożyłam trzecią warstwę namoczonych w kawie biszkoptów. Ciasto włożyłam do lodówki na kilka godzin (4-5).
  4. Schłodzone ciasto posypałam kakao.