SoWell

Krem orzechowy w 100% naturalny

Orzechowy jabłecznik

  1. Do miski wsypałam mąkę, cukier, dodałam pokrojone na małe kawałki masło, krem orzechowy 100% kremowy SoWell, żółtka i zagniotłam ciasto (jeżeli składniki ciasta nie będą chciały się połączyć można w czasie zagniatania dodać 1-2 łyżki zimnej wody).
  2. Blachę o wymiarach 22×33 cm wyłożyłam papierem do pieczenia, połowę ciasta przełożyłam do blachy i wykleiłam nim spód. Blachę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i podpiekłam spód ciasta przez 15 minut. Podpieczony spód wyjęłam z piekarnika.
  3. Jabłka obrałam i starłam na tarce do jarzyn, dodałam cukier, cynamon, wymieszałam i wyłożyłam równą warstwą na podpieczonym spodzie. Na wierzch pokruszyłam drugą połowę orzechowego ciasta.
  4. Blachę z ciastem wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam ciasto 45 min. Upieczone ciasto wyjęłam z piekarnika i odstawiłam w blaszce do całkowitego wystudzenia.

SoWell BIO
już dostępne!
idelikatesy24.pl

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ