SoWell

Krem orzechowy w 100% naturalny

Pavlova z SoWell

Pavlova z kremem orzechowym

składniki

  • Do białek dodałam szczyptę soli i miksowałam je na najwyższych obrotach miksera. Gdy białka zaczęły się pienić dodałam w kilku porcjach cukier i miksowałam dalej do uzyskania sztywnej piany. Następnie dodałam do piany ocet i mąkę ziemniaczaną i zmiksowałam do połączenia.
  • Na papierze do pieczenia narysowałam okrąg o średnicy 22 cm i w jego obrębie wyłożyłam pianę ubitą z białek. Łyżeczką podniosłam boki bezy do góry.
  • Blachę z bezą wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) i od razu zmniejszyłam temperaturę do 120 stopni.
  • Bezę piekłam przez 1,5 godziny, a następnie zostawiłam w lekko uchylonym piekarniku do całkowitego wystudzenia.

Krem orzechowy

  • Serek mascarpone przełożyłam do miski, dodałam masło orzechowe z kawałkami orzechów SOWELL i zmiksowałam do uzyskania jednolitego kremu.
  • Schłodzoną śmietankę wlałam do miski i ubijałam mikserem, gdy śmietanka zaczęła gęstnieć dodałam cukier puder i ubijałam dalej do uzyskania gęstego kremu.
  • Ubitą śmietankę wmieszałam delikatnie łyżką do mascarpone z masłem orzechowym.
    dodaj krem SoWell

Karmel

  • Cukier wsypałam do rondelka z grubym dnem, dodałam wodę i podgrzewałam aż woda częściowo odparowała, a cukier zaczął się karmelizować. Następnie bardzo ostrożnie dodałam do garnka masło oraz śmietankę i podgrzewałam mieszając do uzyskania gładkiego karmelu. Gotowy karmel przestudziłam.
  • Na bezie wyłożyłam krem orzechowy, posypałam orzeszkami ziemnymi i polałam karmelem.

SoWell BIO
już dostępne!
idelikatesy24.pl

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ