Skład:
- 2 ogórki wężowe
- 1 mała papryczka chili
- 1 cebula
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 3 łyżki ziaren sezamu
SOS - 3 łyżki octu ryżowego
- 3 łyżki oleju z ziaren sezamu SoWell
- 1/2 łyżeczki brązowego cukru
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Ogórki umyłam, osuszyłam i pokroiłam obieraczką do warzyw na cienkie wstęgi. Ogórki przełożyłam do miski, dodałam pokrojoną w piórka cebulę, drobno pokrojoną papryczkę chili, posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek, sezam i delikatnie wymieszałam.
- Do miseczki wlałam ocet ryżowy, dodałam olej z ziaren sezamu SoWell, cukier, sól, pieprz, wymieszałam i wlałam do miski z sałatką, wymieszałam i wstawiłam sałatkę do lodówki na godzinę, żeby smaki się połączyły.