Pralinki
- Herbatniki przełożyłam do woreczka i pokruszyłam wałkiem.

- Białą czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej.
- Do miski przełożyłam pokruszone herbatniki, rozpuszczoną białą czekoladę, masło, cukier puder, masło orzechowe 100% z kawałkami orzechów SOWELL i wymieszałam łyżką.

Masę orzechową wstawiłam do lodówki, do stwardnienia. Gdy masa stwardniała uformowałam z niej kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyłam na talerzu i wstawiłam do lodówki na 3 godziny.
- Czekoladę deserową przełożyłam do miski i roztopiłam w kąpieli wodnej. Schłodzone kuleczki orzechowe obtaczałam kolejno w czekoladzie i przekładałam na kratkę, żeby nadmiar czekolady spłynął. Zanim czekolada zastygła posypałam pralinki posiekanymi orzeszkami ziemnymi i solą (użyłam soli w płatkach). Pralinki wstawiłam do lodówki, żeby czekolada całkowicie zastygła.
Posted in |
Tags: krem orzechowy