SoWell

Krem orzechowy w 100% naturalny

Rolada

Rolada mascarpone

  1. Białka oddzieliłam od żółtek. Białka wlałam do miski, dodałam szczyptę soli i ubijałam mikserem, gdy białka zaczęły się pienić, dodałam cukier i ubijałam dalej do uzyskania sztywnej, lśniącej piany. Następnie zmniejszyłam obroty miksera i wmiksowałam do piany kolejno żółtka, proszek do pieczenia oraz przesianą mąkę i kakao.
  2. Blachę z wyposażenia piekarnika o wymiarach 30×40 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i na papierze równo rozprowadziłam ciasto. Blachę z ciastem wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam biszkopt 9 minut (do tzw. suchego patyczka).
  3. Upieczony biszkopt przełożyłam na natłuszczony olejem arkusz papieru do pieczenia, zdjęłam papier na którym piekło się ciasto, zwinęłam biszkopt razem z natłuszczonym papierem i odłożyłam do całkowitego wystudzenia.
  4. Do miski przełożyłam schłodzony serek mascarpone, dodałam cukier puder i zmiksowałam na gładki krem, następnie dodałam masło orzechowe 100% kremowe SoWell i zmiksowałam do połączenia składników.

SoWell BIO
już dostępne!
idelikatesy24.pl

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ