SoWell

Krem orzechowy w 100% naturalny

sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa z burakami

składniki

  1. Buraki owinęłam w folię aluminiową i piekłam w temp. 200 stopni przez 50 minut (czas pieczenia zależy od wielkości buraków). Upieczone buraki wystudziłam, obrałam i pokroiłam na kawałki.
  2. Jajka ugotowałam na twardo, wystudziłam, obrałam i pokroiłam na ćwiartki.
  3. Na półmisku ułożyłam pokrojone buraki i jajka, dodałam pokrojone na kawałki, obrane jabłko, pokrojonego w półplasterki ogórka, pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w paseczki śledzie i posiekaną natkę pietruszki. Sałatkę doprawiłam sokiem z cytryny, solą, pieprzem i olejem z nasion lnu SoWell.

sałatka śledziowa