SoWell

Krem orzechowy w 100% naturalny

sałatka z pieczoną dynią

Sałatka z pieczoną dynią

składniki

  1. Dynię obrała, usunęłam pestki, miąższ pokroiłam w kostkę, doprawiłam solą, pieprzem, ostrą papryką, przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i polałam olejem z otrębów ryżowych SoRiso naturalny 100%.
  2. Blachę z dynią wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam do miękkości dyni – ok. 25 min (w czasie pieczenia przemieszałam dynię dwa razy). Upieczoną dynię wystudziłam.
  3. Kasze kuskus zalałam wrzątkiem i parzyłam 5 minut.
  4. Na talerze wyłożyłam rukolę, pokrojoną w paseczki paprykę, pokrojoną w kostkę fetę, posypałam kaszą kuskus, dodałam pokrojone na małe kawałki suszone pomidory, na wierzch wyłożyłam upieczoną dynię. Sałatkę doprawiłam solą i pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny i polałam olejem z pestek dyni SoWell.

sałatka z dynią