Spagetti z brokułami

- Makaron spaghetti ugotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedziłam.
- Brokuł umyłam, podzieliłam na różyczki, włożyłam do gotującej się wody na 3 minuty, a następnie przełożyłam do miski z zimną wodą na kolejne 3 minuty i odcedziłam.
- Paprykę pokroiłam na małe kawałki. Do miseczki wycisnęłam sok z limonki, dodałam krem orzechowy 100% kremowy SoWell, wodę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sos sojowy, sól, pieprz, chili i wymieszałam.
- Na patelni rozgrzałam olej z ryżu naturalny 100% SoRiso, dodałam paprykę, różyczki brokuła i podsmażyłam ok. 2 minut. Następnie dodałam makaron, wymieszałam, wlałam sos z masłem orzechowym, wymieszałam i podgrzewałam jeszcze ok. 3 minut.
- Gotowe danie nałożyłam na talerze i posypałam natką pietruszki.
Posted in |
Tags: krem orzechowy, SoRiso