Surówka z kalafiora i rzodkiewki

- Warzywa dokładnie umyłam i osuszyłam.
- Kalafiora podzieliłam na mniejsze części i starłam na tarce do jarzyn na dużych oczkach.
- Rzodkiewki i obrane ogórki starłam na tarce na małych oczkach.
- Cebulę drobno pokroiłam.
- Natkę pietruszki i koperek drobno posiekałam.

- Do miski przełożyłam starte warzywa (kalafiora, rzodkiewki i ogórki), dodałam pokrojoną cebulę, posiekany koperek i natkę pietruszki. Następnie dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, olej z nasion lnu SoWell, doprawiłam solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam.
- Tak przygotowaną surówkę przykryłam i wstawiłam do lodówki na 2 godziny, żeby smaki się „przegryzły”.
Posted in |
Tags: olej z nasion lnu, oleje sowell, warzywa