SoWell

Krem orzechowy w 100% naturalny

Szparagi z SoWell

Szparagi z sosem orzechowym

  1. Szparagi umyłam. Odłamałam zdrewniałe końce i obrałam obieraczką do warzyw do połowy długości (młodych i cienkich szparagów nie trzeba obierać). W garnku zagotowałam wodę, przełożyłam szparagi i gotowałam ok. 5 min. Ugotowane szparagi odcedziłam.
  2. Orzeszki ziemne wsypałam na rozgrzaną, suchą patelnię i podsmażyłam do lekkiego zarumienienia. Podprażone orzechy wystudziłam.
  3. Do rondelka wlałam sos sojowy, miód, ocet ryżowy, wodę i dodałam Krem orzechowy z kawałkami orzechów SoWell. Rondelek wstawiłam na palnik i podgrzewałam na średniej mocy palnika, mieszając. Podgrzewałam do momentu aż wszystkie składniki się połączyły i sos zgęstniał (jeżeli sos zgęstnieje za bardzo można dodać trochę wody).
  4. Na talerzu ułożyłam rukolę, na rukoli wyłożyłam szparagi, które polałam ciepłym sosem orzechowym. Na koniec posypałam szparagi drobno posiekanym chilli, podprażonymi orzeszkami ziemnymi i wiórkami parmezanu.

SoWell BIO
już dostępne!
idelikatesy24.pl

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ