Przepisy

Babeczki orzechowe

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

Przygotowanie:

  1. Do jednej miski wsypałam mąkę, sodę, cukier trzcinowy i wymieszałam.
  2. Do drugiej miski wlałam mleko, dodałam olej z ryżu naturalny 100% procent SoRiso, jajka i wymieszałam rózgą. Mokre składniki wlałam do miski z suchymi składnikami i wymieszałam. Następnie dodałam do ciasta krem orzechowy 100% z kawałkami orzechów SoWell, rozgniecionego banana, posiekaną gorzką czekoladę i wymieszałam. Ciasto przełożyłam do foremek na muffinki (nałożyłam ciasto do 2/3 wysokości foremki).Foremki z ciastem wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam 25 minut.
  3. Upieczone muffinki wystudziłam na kratce.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.