Przepisy

Batony – 3 składniki

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 3 szklanki mieszanki płatków, zbóż i nasion (np. gotowe mieszanki bio musli lub wymieszane płatki owsiane, płatki gryczane, płatki jęczmienne, płatki orkiszowe, siemię lniane, ziarna słonecznika, ekspandowane nasiona amarantusa)
  • 250 g masła orzechowego – kremu orzechowego 100% z kawałkami orzechów SoWell
  • 4 łyżki miodu

Przygotowanie:

  1. Miód i masło orzechowe 100% z kawałkami orzechów SoWell przekładamy do garnka, a następnie podgrzewamy do rozpuszczenia.
  2. Mieszankę płatków i nasion wsypujemy do miski, dodajemy podgrzane masło orzechowe z miodem i bardzo dokładnie mieszamy.
  3. Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej płatki wymieszane z miodem, wyrównujemy i wstawiamy blaszkę do lodówki na 1,5 h.
  4. Schłodzoną masę kroimy ostrym nożem na batony.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.