Przepisy

Brownie z kremem orzechowym

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • 3/4 szklanki cukru trzcinowego
  • 3 jajka wielkość „L”
  • 2/3 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 5 łyżek kremu orzechowego 100% z kawałkami orzechów SoWell

Przygotowanie:

  1. Czekolady połamałam na małe kawałki, przełożyłam do dużej szklanej miski, dodałam masło i umieściłam miskę nad garnkiem z gotującą się wodą (tak żeby miska nie dotykała gotującej się wody). Od czasu do czasu mieszając rozpuściłam masło z czekoladą. Następnie zdjęłam miskę z garnka, dodałam cukier trzcinowy i wymieszałam.
  2. Masę czekoladową przestudziłam, a następnie dodałam kolejno jajka, mąkę, proszek do pieczenia, sól i wymieszałam rózgą do uzyskania jednolitej masy.
  3. Blachę o wymiarach 20×20 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej blaszki przełożyłam ciasto.
  4. Na wierzchu ciasta w odstępach wyłożyłam krem orzechowy SoWell
  5. Blaszkę z ciastem wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam 30 minut.
  6. Upieczone ciasto wyjęłam z piekarnika i odstawiłam do wystudzenia.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.