Przepisy

Ciasto snickers bez pieczenia

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 2 opakowania herbatników

    Krem
  • 1 l mleka
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru
  • 6 łyżek cukru
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 200 g masła (w temp. pokojowej)
  • 150 g masła orzechowego – kremu orzechowego 100% kremowy SoWell

    Warstwa kajmakowa
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 150 g orzeszków ziemnych solonych

    Dodatkowo
  • 100 g orzeszków ziemnych
  • 60 g gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki mleka

Przygotowanie:

  1. Do miski wlałam szklankę mleka, dodałam do niego budynie, cukier, mąkę pszenną i wymieszałam dokładnie. Pozostałe mleko wlałam do garnka i zagotowałam. Na gotujące się mleko wlałam mleko z budyniem i gotowałam mieszając do uzyskania gęstego budyniu. Ugotowany budyń przykryłam z góry folią spożywczą (tak, żeby dotykała powierzchni budyniu) i odstawiłam do wystudzenia (wystudzony budyń powinien mieć temperaturę pokojową).
  2. Miękkie masło przełożyłam do miski i miksowałam przez kilka minut (aż masło zrobiło się puszyste), następnie po łyżce dodawałam przestudzony budyń i miksowałam do połączenia składników. Na koniec dodałam do kremu budyniowego masło orzechowe 100% kremowe SoWell i zmiksowałam do połączenia składników.
  3. Z kremu odłożyłam 4 łyżki na wierzch ciasta, a pozostałą masę podzieliłam na dwie, równe części.
  4. Masę kajmakową wymieszałam z solonymi orzeszkami ziemnymi.
  5. Blachę do pieczenia o wymiarach 22×33 wyłożyłam papierem do pieczenia, na spodzie ułożyłam warstwę herbatników, na herbatnikach wyłożyłam połowę kremu budyniowego, na kremie ułożyłam herbatniki, na herbatnikach kajmak z orzechami, na nim kolejną warstwę herbatników, na których rozprowadziłam drugą połowę kremu budyniowego.
  6. Na kremie ułożyłam ostatnią warstwę herbatników, którą posmarowałam odłożonymi, czterema łyżkami kremu, posypałam orzechami i polałam polewą czekoladową (mleko podgrzałam, do podgrzanego mleka dodałam połamaną na kawałki czekoladę i wymieszałam do rozpuszczenia). Blachę z ciastem wstawiłam do lodówki na 3 godziny.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.