Przepisy

Ciasto z malinami

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 5 jajek wielkość „L” (w temp. pokojowej)
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 1/3 szklanki oleju z ryżu (polecamy SoRiso)
  • 5 łyżek kremu orzechowego 100% z kawałkami orzechów SoWell
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 200 g malin
  • cukier puder do posypania ciasta

Przygotowanie:

  1. Jajka wbić do miski, dodać cukier i miksować na najwyższych obrotach miksera przez kilka minut, aż masa zwiększy objętość. Następnie zmniejszyć obroty miksera i wmiksować kolejno olej i krem orzechowy 100% z kawałkami orzechów SoWell.
  2. Mąkę wymieszać z sodą i również wmiksować do ciasta. Blachę o wymiarach 20×20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać i na wierzchu, w odstępach ułożyć maliny.
  3. Blachę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (grzanie góra i dół) i piec 45 minut. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przed podaniem posypać ciasto cukrem pudrem.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.