Przepisy

Crumble ze śliwkami

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

Przygotowanie:

  1. Do miski wsypałam mąkę, dodałam cukier trzcinowy, płatki owsiane, masło orzechowe 100% z kawałkami orzechów SOWEL, masło i zagniotłam składniki do uzyskania ciasta o konsystencji kruszonki.Śliwki umyłam, osuszyłam, przekroiłam na pół i usunęłam pestkę. Połówki śliwek ułożyłam w naczyniu do zapiekania i posypałam orzechową kruszonką.
  2. Naczynie wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam 30 minut.
  3. Crumble podałam od razu po upieczeniu posypane odrobiną cukru pudru.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.