Przepisy

Gofry orzechowe

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 150 g masła orzechowego – kremu orzechowego
  • 100% kremowy SoWell
  • 3 jajka wielkość „L”
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Białka oddzielić od żółtek. Białka wlać do miski, dodać szczyptę soli i ubić białka na sztywną pianę.
  2. Do drugiej miski wsypać mąkę, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, żółtka, mleko, olej, krem orzechowy, kremowy SoWell i zmiksować do połączenia składników.
  3. Następnie przy użyciu łyżki wmieszać do ciasta pianę ubitą z białek. Gofrownicę rozgrzać, wlewać porcję ciasta (ok. 2-3 łyżek ciasta) i piec gofry ok. 3-4 minut (czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy).
  4. Upieczone gofry przekładać na kratkę.
  5. Gofry podawać z bitą śmietaną, bananami i orzeszkami ziemnymi.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.