Przepisy

Grillowana pierś z kurczaka w maśle orzechowym

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

Przygotowanie:

  1. Filety z kurczaka umyłam, oczyściłam z błonek i lekko nacięłam z dwóch stron.Do miski przełożyłam sos sojowy, krem SoWell, miód, sok z cytryny, drobno pokrojone czosnek i chili i wymieszałam.
  2. Do tak przygotowanej marynaty przełożyłam filety z kurczaka, dokładnie wymieszałam i wstawiłam do lodówki na 30 minut.
  3. Po tym czasie upiekłam mięso na rozgrzanym grillu ok 15 minut, obracając mięso w czasie pieczenia.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.