SKŁADNIKI:
4 miarki białka z konopi SoWell
70ml oleju z orzecha włoskiego SoWell
500g brokułu
½ cebuli
4 ząbki czosnku
2 małe marchewki
2 małe pietruszki
200ml gęstego jogurtu naturalnego
50g posiekanych pistacji
Sól, pieprz (do smaku)
PRZYGOTOWANIE:
1. Obierz i umyj marchew i pietruszkę, następnie pokrój je w cienkie plasterki, ½ cebuli pokrój w kosteczkę, czosnek przekrój na mniejsze kawałki, a brokuła podziel na małe różyczki.
2. Następnie do rozgrzanego garnka wlej ok. 70ml oleju z orzecha włoskiego SoWell i podsmaż kolejno, cebulę, włoszczyznę i czosnek. Gdy warzywa lekko się zrumienią i zmiękną wlej ok. 1000ml wody i gotuj do miękkości. Dorzuć brokuł, pogotuj jeszcze ok. 5-7min (brokuł nie powinien się rozgotować) i na sam koniec dodaj 4 miarki białka z konopi SoWell.
3. Całość zmiksuj dokładnie by nie było grudek, na koniec dopraw solą i pieprzem.