Przepisy

Lody z masłem orzechowym

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 500 ml śmietany 36%
  • 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 150 g kremu orzechowego 100% z kawałkami orzechów SoWell
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki soli

Przygotowanie:

  1. Schłodzoną śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru.
  2. Do drugiej miski wlać mleko skondensowane, dodać krem orzechowy 100% z kawałkami orzechów SoWell, sól i zmiksować do połączenia składników. Następnie wlać mleko z kremem orzechowym do ubitej śmietany i krótko zmiksować na małych obrotach miksera do połączenia.
  3. Tak przygotowaną masę przełożyć do pojemnika, przykryć i wstawić do zamrażalnika na ok. 12 godzin. Jeżeli lody będą bardzo mocno zmrożone, wyjąć je na blat na kilkanaście minut i dopiero wtedy nakładać.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.