Przepisy

Makaron z pieczarkami

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 250 g makaronu – u mnie gniazda wstęgi
  • 400 g pieczarek
  • opakowanie (150 g) świeżego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki Kremu orzechowego z kawałkami orzechów SoWell BIO
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1,5 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 125 ml wody
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Pieczarki oczyściłam, obrałam i pokroiłam w ćwiartki.
  2. Na patelni rozgrzałam masło, przełożyłam pieczarki i podsmażyłam do zarumienienia. Na patelnię z pieczarkami przełożyłam szpinak i podsmażyłam chwilę, aż szpinak zmniejszył objętość. Następnie dodałam przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i podsmażyłam ok. minuty.
  3. Do miseczki wlałam wodę, dodałam sos sojowy ciemny, sok z cytryny, ostrą paprykę, Krem orzechowy z kawałkami orzechów SoWell BIO i wymieszałam do połączenia składników. Tak przygotowany sos wlałam na patelnię z pieczarkami i szpinakiem i podgrzewałam mieszając do zagotowania i zgęstnienia sosu. Na koniec doprawiłam sos do smaku solą i pieprzem.
  4. Makaron ugotowałam w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedziłam. Ugotowany makaron wyłożyłam na talerze i polałam orzechowym sosem z pieczarkami i szpinakiem.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.