Przepisy

Marchewki pieczone z kremem orzechowym

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

Przygotowanie:

  1. Marchewki umyłam, oskrobałam i przekroiłam na pół.
  2. Do miseczki przełożyłam miód, olej z ryżu naturalny 100% SoRisokrem orzechowy 100% z kawałkami orzechów SoWell, doprawiłam solą, pieprzem i ostrą papryką i dokładnie wymieszałam.
  3. Naczynie do zapiekania posmarowałam olejem, przełożyłam marchewki, wyłożyłam orzechowy sos i dokładnie wymieszałam. Naczynie z marchewkami przykryłam, wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół), piekłam 25 minut, następnie zdjęłam przykrycie i piekłam marchewki jeszcze 20 minut.
  4. Upieczone marchewki podałam posypane gałązkami tymianku cytrynowego.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.