Przepisy

Orzechowe gruszki

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

Przygotowanie:

  1. Gruszki umyłam, przekroiłam na pół i łyżeczką wyjęłam gniazdo nasienne tworząc miejsce na nadzienie. Połówki gruszek ułożyłam w naczyniu do zapiekania i skropiłam sokiem z cytryny.
  2. Orzechy włoskie pokroiłam na mniejsze kawałki. Do miseczki przełożyłam pokrojone orzechy, dodałam rodzynki, syrop klonowy, cynamon, Krem orzechowy z kawałkami orzechów SoWell BIO i wymieszałam. Tak przygotowane nadzienie nałożyłam do gruszek.
  3. Naczynie z gruszkami wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam 30 minut. Po tym czasie wyjęłam je z piekarnika.
  4. Do upieczonych gruszek przygotowałam sos. W miseczce wymieszałam syrop klonowy z Kremem orzechowym z kawałkami orzechów SoWell BIO i polałam nim ciepłe owoce.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.