Przepisy

Orzechowe mini-pancakes

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 szklanki maślanki naturalnej
  • 4 łyżki Kremu orzechowego z kawałkami orzechów SoWell BIO
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

    Dodatkowo:
  • owoce – po 200 g malin i borówek
  • ok. 1 łyżki miodu

Przygotowanie:

  1. Mąkę wsypałam do miski, dodałam jajka, maślankę, miód, proszek do pieczenia, krem orzechowy z kawałkami orzechów SoWell BIO, sól i wymieszałam dokładnie łyżką. Tak przygotowane ciasto odstawiłam na 20 minut.
  2. Patelnię z nieprzywierającą powłoką rozgrzałam na średniej mocy palnika. Ciasto na pancakes przełożyłam do rękawa cukierniczego, odcięłam końcówkę i wyciskałam na rozgrzaną patelnię małe kółeczka (ok. 1,5 cm) z orzechowego ciasta. Placuszki smażyłam ok. 1,5-2 min z każdej strony (do zazłocenia).
  3. Usmażone pancakes przełożyłam do talerzy i dodałam owoce – maliny i borówki. Każdą porcję polałam odrobiną miodu i podałam.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.