Przepisy

Orzechowy jabłecznik

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 100 g kremu orzechowego – 100% kremowy SOWELL
  • 200 g masła
  • 3 żółtka
    • Nadzienie:
  • 2 kg jabłek (np. szara reneta)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 szklanki cukru

Przygotowanie:

  1. Jabłka wydrążamy w gniazd i kroimy na cienkie plastry tak aby puste miejsce było w środku.
  2. Pokrojone owoce wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju ryżowego SoRiso i krótko obsmażamy na bardzo dużym ogniu.
  3. Plastry jabłka smarujemy masłem orzechowym SoWell i ozdabiamy borówkami

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.