Przepisy

Pieczony kalafior w orzechowej marynacie

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

Przygotowanie:

  1. Kalafiora umyłam, osuszyłam i podzieliłam na różyczki.Do miski przełożyłam składniki marynaty: 100% krem SoWell, sos sojowy, olej z otrębów ryżowych SoRiso, drobno posiekaną papryczkę chili, sok z limonki, sól, pieprz i wymieszałam do uzyskania jednolitej marynaty.
  2. Do tak przygotowanej marynaty przełożyłam różyczki kalafiora i dokładnie obtoczyłam je marynatą. Miskę z kalafiorem przykryłam folią i wstawiłam do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie przełożyłam kalafiora do naczynia do zapiekania, naczynie przykryłam i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzanie góra i dół). Po 15 minutach pieczenia zdjęłam przykrywkę z naczynia i piekłam kalafiora jeszcze 20 minut.
  3. Pieczone różyczki kalafiora podałam z miętowym sosem jogurtowym (jogurt naturalny wymieszany z posiekaną miętą, sokiem z cytryny i doprawiony do smaku solą i pieprzem).

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.