Przepisy

Pierniczki z masłem orzechowym

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

Przygotowanie:

  1. Masło roztopiłam i przestudziłam.
  2. Do miski wsypałam mąkę, dodałam roztopione masło, jajko, sodę, przyprawę do pierników, miód, masło orzechowe 100% kremowe SOWELL i zagniotłam ciasto.
  3. Ciasto przełożyłam do woreczka i włożyłam do lodówki na 45 min. Po tym czasie rozwałkowałam ciasto na podsypanej mąką stolnicy na placek o grubości ok. 0,5 cm i foremką wykrawałam pierniczki. Wycięte pierniczki ułożyłam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
  4. Blachę z pierniczkami wstawiłam do nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) piekarnika i piekłam 8 minut. Upieczone pierniczki studziłam na kratce. Pierniczki są miękkie po upieczeniu i przechowywane w zamkniętym pojemniku, takie pozostają.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.