SoWell

Krem orzechowy w 100% naturalny

Kremy orzechowe

SoWell Crunchy

Krem orzechowy SoWell – idealnie gładki i powabny. Bez zastanowienia rozpływa się w ustach rozniecając błogi smak. Bez wnikania w szczegóły!

SoWell Crunchy

Krem orzechowy SoWell z kawałkami orzechów – lekko wyczuwalna nuta chrupkiej przeszłości. Świat zbudowany jest z ziarnistej materii!

kanapka z kremem orzechowym

Zalety Kremów SoWell

PEANUT BUTTER SoWell produkowane jest bez żadnych dodatków, w 100% z orzeszków arachidowych. Opakowanie zawierające 400 g produktu posiada estetyczną, czytelną etykietę, która komunikuje o podstawowych walorach masła SoWell:

  • 100% orzeszków arachidowych
  • Bez oleju palmowego
  • Bez dodatku cukru i soli
  • Źródło białka i witamin
  • Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • Źródło błonnika

PEANUT BUTTER SoWell  wyprodukowane zostało przez jednego z największych producentów tych produktów na świecie. Producent zapewnia najwyższe standardy produkcji, które potwierdzają liczne certyfikaty jakości, w tym HACCP i BRC.

PEANUT BUTTER SoWell zawiera wiele cennych składników, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Jest ono bogatym źródłem białka roślinnego (22,2%). Jak powszechnie wiadomo, białko jest ważnym budulcem masy mięśniowej, dlatego jest głównym składnikiem diety osób aktywnych fizycznie i sportowców.

baner BIO

Kremy orzechowe BIO

Kremy orzechowe SoWell BIO, w szklanych słoiczkach z metalową zakrętką to NOWOŚĆ w naszej ofercie od maja 2020. 
Wyprodukowane zostały przez jednego z największych producentów tych produktów na świecie. Producent zapewnia najwyższe standardy produkcji, które potwierdzają liczne certyfikaty jakości, w tym HACCP, BRC i BIO.

Orzeszki ziemne uprawiane w sposób ekologiczny różnią się od tych uprawianych metodą tradycyjną. Ich smak nie jest ani mdły ani zbyt intensywny. Kremy orzechowe jakie są z nich produkowane mają mniejszą kleistość i lepkość. Na powierzchni kremu tworzy się zawsze pokaźna warstwa oleju, który po zamieszaniu dobrze łączy się z pozostałą kremową masą. Lekka konsystencja kremów BIO daje wiele możliwości stosowania ich jako półpłynnego dodatku do naleśników, placków, słodkich deserów czy dresingów.
Natomiast, jeżeli chcemy uzyskać bardziej zwartą masę kremu, wystarczy po zamieszaniu wstawić go do lodówki.

mama z dzieckiem

Fakty i mity

Masło orzechowe jest niesłusznie uważane przez wielu za produkt tuczący. Badania naukowe pokazują, że spożywanie kilka razy w tygodniu masła orzechowego w rozsądnych ilościach, skutecznie wspomaga proces odchudzania. Musi to jednak być masło orzechowe bez dodatkowych składników, wytworzone w 100% z orzeszków arachidowych.

Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w maśle orzechowym, przyczyniają się do spalania tkanki tłuszczowej. Zapewniają też poczucie sytości przez długi czas i obniżają poziom złego cholesterolu we krwi, a więc zmniejszają ryzyko chorób serca oraz zawałów.

Masło orzechowe jest bogate w wiele witamin i minerałów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego:

  • Witamina A – poprawia pracę wzroku i rozwój kości
  • Witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6, kwas foliowy)
  • Cholina
  • Witamina E (zabezpiecza ciało przed działaniem wolnych rodników)
  • Składniki mineralne: magnez, fosfor, potas, cynk, selen, wapń, chrom, mangan, miedź, żelazo.

Masło orzechowe to także doskonałe źródło energii, dzięki wysokiej zawartości aminokwasu – tryptofanu. Związek ten poprawia pracę mózgu, pamięć i koncentrację.

Ze względu na swoje zalety prozdrowotne, PEANUT BUTTER SoWell  może stanowić doskonały składnik śniadań dla dzieci i młodzieży. Może ono z powodzeniem zastąpić inne, wysokocukrowe produkty o niskich walorach odżywczych, które rodzice proponują swoim dzieciom.

Zdrowie przede wszystkim

PEANUT BUTTER dzięki wysokiej zawartości białka (22,2%) jest produktem szczególnie polecanym osobom stosującym dietę wegetariańską.

Dzięki wysokiej zawartości błonnika masło orzechowe pomaga obniżyć poziom cholesterolu, wspomaga przemianę materii i usprawnia pracę jelit.

Jego niski indeks glikemiczny (IG-40) to doskonała rekomendacja dla diabetyków.