
Oleje roślinne
Produkt dostępny od 2019 r!
W ramach marki SoWell, która od 2018 roku firmuje Peanut Butter – krem orzechowy, powstał nowy projekt – SoWell – linia olejów zimnotłoczonych i nierafinowanych w butelkach 250 ml.
Opakowanie zbiorcze: 6 × 250 ml
Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy
Olej z orzechów włoskich
- otrzymywany przez tłoczenie wstępnie prażonych orzechów włoskich
- nierafinowany
- bogaty w kwasy Omega-3
- wolny od środków chemicznych
Polecane zastosowania
(na zimno):
do wszelkich sałatek warzywnych, a w szczególności do tych, które powstały na bazie sałaty liściastej, rukoli, selera czy czerwonej kapusty, z twarożkiem, jako dodatek do sosów i marynat, a także do kraszenia potraw lub z pieczywem zamiast masła.



Olej z nasion lnu
- otrzymywany z surowych nasion lnu
- delikatnie tłoczony na zimno
- nierafinowany
- bogaty w kwasy Omega-3
- wolny od środków chemicznych
Polecane zastosowania
(na zimno):
z twarożkiem, jako dodatek do sałatek, sosów i marynat a także do kraszenia potraw lub z pieczywem zamiast masła.

Olej z pestek dyni
- otrzymywany z pestek dyni
- nierafinowany
- wolny od środków chemicznych
Polecane zastosowania
(na zimno):
dobrze komponuje się z białym serem, jajami, różnymi pastami z fasoli czy warzyw, jako dodatek do kaszy gryczanej, ryżu, kuskus czy ziemniaków. To doskonały sos do lodów waniliowych.


Olej z ziaren sezamu
- otrzymywany z surowych nieprażonych ziaren dzięki czemu zachowuje jasny kolor
- delikatnie tłoczony na zimno
- źródło kwasów NKT
- nierafinowany
- wolny od środków chemicznych
Polecane zastosowania
(na zimno):
nadaje niepowtarzalny smak daniom kuchni azjatyckiej. Aby nie stracił swoich właściwości prozdrowotnych dodajemy go do potrawy w ostatniej fazie gotowania lub do dań podawanych na zimno.



Olej z nasion konopii
- otrzymywany z surowych nasion konopi
- delikatnie tłoczony na zimno
- zbilansowany stosunek Omega-3 i Omega-6
- nierafinowany
- wolny od środków chemicznych
Polecane zastosowania
(na zimno):
jako składnik dressingów i smoothie, dodatek do zup – krem, do dipów z pieczywem zamiast masła.
