Przepisy

Zielona sałata z awokado

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 2 średnie zielone ogórki
  • 1 awokado
  • 50 g szpinaku baby
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki pestek z dyni
  • ser feta – 150g
  • sok z 1/2 cytryny
  • 6 łyżek oleju z pestek dyni SoWell
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Warzywa umyłam i osuszyłam.
  2. Ogórki pokroiłam w półplasterki.
  3. Awokado obrałam, usunęłam pestkę, a miąższ pokroiłam w plasterki.
  4. Natkę pietruszki drobno posiekałam.
  5. Pestki dyni wsypałam na suchą, rozgrzaną patelnię i podgrzewałam chwilę mieszając do lekkiego zarumienienia. Uprażone pestki dyni wystudziłam.
  6. Na półmisku ułożyłam liście szpinaku, na szpinaku ułożyłam plasterki ogórka, awokado i pestki dyni i kostki sera feta. Sałatkę posypałam natką pietruszki, skropiłam sokiem z cytryny, doprawiłam olejem z pestek dyni SoWell, solą, pieprzem i od razu podałam.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.