Przepisy

Racuchy z masłem orzechowym

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

Przygotowanie:

  1. Jajka podzieliłam na białka i żółtka. Do białek dodałam szczyptę soli i ubiłam je na sztywną pianę.
  2. Do miski wsypałam mąkę, dodałam cukier, żółtka, jogurt naturalny, sodę, krem orzechowy 100% z kawałkami orzechów SOWELL i zmiksowałam na gładkie ciasto.
  3. Następnie łyżką wmieszałam do ciasta pianę ubitą z białek.
  4. Na patelni rozgrzałam olej z otrębów ryżowych SoRiso naturalny 100%, łyżką nakładałam porcje ciasta i smażyłam racuchy na rumiano z dwóch stron.
  5. Usmażone racuchy posypałam cukrem pudrem.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.