Przepisy

Rolada mascarpone

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

Przygotowanie:

  1. Białka oddzieliłam od żółtek. Białka wlałam do miski, dodałam szczyptę soli i ubijałam mikserem, gdy białka zaczęły się pienić, dodałam cukier i ubijałam dalej do uzyskania sztywnej, lśniącej piany. Następnie zmniejszyłam obroty miksera i wmiksowałam do piany kolejno żółtka, proszek do pieczenia oraz przesianą mąkę i kakao.
  2. Blachę z wyposażenia piekarnika o wymiarach 30×40 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i na papierze równo rozprowadziłam ciasto. Blachę z ciastem wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam biszkopt 9 minut (do tzw. suchego patyczka).
  3. Upieczony biszkopt przełożyłam na natłuszczony olejem arkusz papieru do pieczenia, zdjęłam papier na którym piekło się ciasto, zwinęłam biszkopt razem z natłuszczonym papierem i odłożyłam do całkowitego wystudzenia.
  4. Do miski przełożyłam schłodzony serek mascarpone, dodałam cukier puder i zmiksowałam na gładki krem, następnie dodałam masło orzechowe 100% kremowe SoWell i zmiksowałam do połączenia składników.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.