Przepisy

Sałatka z pieczoną dynią

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

Przygotowanie:

  1. Dynię obrała, usunęłam pestki, miąższ pokroiłam w kostkę, doprawiłam solą, pieprzem, ostrą papryką, przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i polałam olejem z otrębów ryżowych SoRiso naturalny 100%.
  2. Blachę z dynią wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam do miękkości dyni – ok. 25 min (w czasie pieczenia przemieszałam dynię dwa razy). Upieczoną dynię wystudziłam.
  3. Kasze kuskus zalałam wrzątkiem i parzyłam 5 minut.
  4. Na talerze wyłożyłam rukolę, pokrojoną w paseczki paprykę, pokrojoną w kostkę fetę, posypałam kaszą kuskus, dodałam pokrojone na małe kawałki suszone pomidory, na wierzch wyłożyłam upieczoną dynię. Sałatkę doprawiłam solą i pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny i polałam olejem z pestek dyni SoWell.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.