Przepisy

Sałatka z pieczonym łososiem

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

Przygotowanie:

  1. Buraki zawinęłam w folię aluminiową i upiekłam w piekarniku (200 stopni ok. 50 minut – czas pieczenia zależy od wielkości buraków). Upieczone buraki wystudziłam, obrałam i pokroiłam w plasterki.
  2. Pomarańcz grubo obrałam (ścięłam skórę razem z białą błonką) i pokroiłam na cząstki.
  3. Łososia pokroiłam na plastry o grubości 2 cm nie przecinając skóry, przełożyłam do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem, doprawiłam solą, pieprzem, chili i polałam olejem z otrębów ryżowych SoRiso naturalny 100%. Naczynie wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piekłam łososia ok. 20 minut. Upieczonego łososia wyjęłam z piekarnika, delikatnie odkroiłam od skóry.
  4. Pokrojone buraki ułożyłam na półmisku, na burakach wyłożyłam cząstki pomarańczy, posypałam lekko posiekanymi orzechami, drobno posiekaną natką pietruszki, ułożyłam łososia, dodałam cienko pokrojoną cytrynę. Do smaku doprawiłam solą i pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny i polałam olejem z pestek dyni SoWell. Sałatkę podałam od razu po przygotowaniu.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.