Białko z sezamu SOWELL może być składnikiem nie tylko Twojego codziennego napoju, ale też świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań. Dzięki niemu dostarczysz sobie porcje protein w codziennej diecie. Zapraszam Cię do wypróbowania mojego przepisu na krem z selera z białkiem sezamowym SOWELL.
SKŁADNIKI:
4 miarki białka sezamowego SOWELL
70ml oliwy BASSO SANSA
500g selera
200g pietruszki
1 duża cebula
5 ząbków czosnku
300ml mleka sojowego
1 łyżka suszonego tymianku
pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Obierz i umyj warzywa, następnie pokrój je w dużą kostkę.
2. Do rozgrzanego rondla wlej ok. 70ml oliwy BASSO SANSA, wrzuć pokojony seler i pietruszkę, całość lekko podsmaż.
3. Następnie dodaj cebulę i duś pod przykryciem do miękkości warzyw.
4. Dorzuć 5 ząbków czosnku, całość lekko podduś i zalej ok 1l wody. Gotuj na małym ogniu aż warzywa będą się rozpadać.
5. Dopraw ok. 1 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę suszonego tymianku, następnie dodaj 4 miarki białka sezamowego SOWELL i całość zmiksuj na gładką masę.
6. Na samym końcu dolej 300ml mleka sojowego zmiksuj raz jeszcze i gotowe.
7. Zupę krem posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem.