Przepisy

Vege krem z selera z białkiem sezamowym SOWELL

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Białko z sezamu SOWELL może być składnikiem nie tylko Twojego codziennego napoju, ale też świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań. Dzięki niemu dostarczysz sobie porcje protein w codziennej diecie. Zapraszam Cię do wypróbowania mojego przepisu na krem z selera z białkiem sezamowym SOWELL.

SKŁADNIKI:

4 miarki białka sezamowego SOWELL

70ml oliwy BASSO SANSA

500g selera

200g pietruszki

1 duża cebula

5 ząbków czosnku

300ml mleka sojowego

1 łyżka suszonego tymianku

Sól morska Cuor di Mare

pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

1. Obierz i umyj warzywa, następnie pokrój je w dużą kostkę.

2. Do rozgrzanego rondla wlej ok. 70ml oliwy BASSO SANSA, wrzuć pokojony seler i pietruszkę, całość lekko podsmaż.

3. Następnie dodaj cebulę i duś pod przykryciem do miękkości warzyw.

4. Dorzuć 5 ząbków czosnku, całość lekko podduś i zalej ok 1l wody. Gotuj na małym ogniu aż warzywa będą się rozpadać.

5. Dopraw ok. 1 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę suszonego tymianku, następnie dodaj 4 miarki białka sezamowego SOWELL i całość zmiksuj na gładką masę.

6. Na samym końcu dolej 300ml mleka sojowego zmiksuj raz jeszcze i gotowe.

7. Zupę krem posyp świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.