Przepisy

Wafle nadziewane

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • opakowanie wafli
  • 8 łyżek kremu orzechowego 100% kremowy SoWell
  • 125 g masła
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 i 1/4 szklanki mleka w proszku (pełnego)

Przygotowanie:

  1. Masło przełożyłam do garnka, dodałam mleko, cukier i podgrzałam do zagotowania. Zagotowane masło z mlekiem i cukrem zdjęłam z palnika i odstawiłam do przestudzenia. Do przestudzonej masy maślanej dodałam mleko w proszku i wymieszałam dokładnie do połączenia składników.
  2. Na desce ułożyłam jeden wafel, na którym rozprowadziłam połowę masy mlecznej, przykryłam drugim waflem, który posmarowałam kremem orzechowym, przykryłam kolejnym waflem, na którym rozprowadziłam drugą część masy mlecznej i kolejnym waflem, który posmarowałam masłem orzechowym 100% kremowym SoWell, przykryłam ostatnim waflem.  Wafle zawinęłam w folię, przycisnęłam drewnianą deską do krojenia i włożyłam do lodówki na 30 minut.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.