Kremy orzechowe
PEANUT BUTTER SoWell wyprodukowane zostało przez jednego z największych producentów tych produktów na świecie. Producent zapewnia najwyższe standardy produkcji, które potwierdzają liczne certyfikaty jakości, w tym HACCP i BRC.
PEANUT BUTTER SoWell zawiera wiele cennych składników, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Jest ono bogatym źródłem białka roślinnego (22,2%). Jak powszechnie wiadomo, białko jest ważnym budulcem masy mięśniowej, dlatego jest głównym składnikiem diety osób aktywnych fizycznie i sportowców
Krem orzechowy SoWell Creamy
Idealnie gładki i powabny. Bez zastanowienia rozpływa się w ustach rozniecając błogi smak. Bez wnikania w szczegóły! PEANUT BUTTER SoWell produkowane jest bez żadnych dodatków, w 100% z orzeszków arachidowych. Opakowanie zawierające 400 g produktu posiada estetyczną, czytelną etykietę, która komunikuje o podstawowych walorach masła SoWell:
- 100% orzeszków arachidowych
- Bez oleju palmowego
- Bez dodatku cukru i soli
- Źródło białka i witamin
- Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
- Źródło błonnika
Krem orzechowy SoWell Crunchy
Lekko wyczuwalna nuta chrupkiej przeszłości. Świat zbudowany jest z ziarnistej materii! PEANUT BUTTER SoWell produkowane jest bez żadnych dodatków, w 100% z orzeszków arachidowych. Opakowanie zawierające 400 g produktu posiada estetyczną, czytelną etykietę, która komunikuje o podstawowych walorach masła SoWell:
- 100% orzeszków arachidowych
- Bez oleju palmowego
- Bez dodatku cukru i soli
- Źródło białka i witamin
- Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
- Źródło błonnika
Zdrowie przede wszystkim
PEANUT BUTTER dzięki wysokiej zawartości białka (22,2%) jest produktem szczególnie polecanym osobom stosującym dietę wegetariańską. Dzięki wysokiej zawartości błonnika masło orzechowe pomaga obniżyć poziom cholesterolu, wspomaga przemianę materii i usprawnia pracę jelit. Jego niski indeks glikemiczny (IG-40) to doskonała rekomendacja dla diabetyków.
Fakty i mity
- Masło orzechowe jest niesłusznie uważane przez wielu za produkt tuczący. Badania naukowe pokazują, że spożywanie kilka razy w tygodniu masła orzechowego w rozsądnych ilościach, skutecznie wspomaga proces odchudzania. Musi to jednak być masło orzechowe bez dodatkowych składników, wytworzone w 100% z orzeszków arachidowych.
- Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w maśle orzechowym, przyczyniają się do spalania tkanki tłuszczowej. Zapewniają też poczucie sytości przez długi czas i obniżają poziom złego cholesterolu we krwi, a więc zmniejszają ryzyko chorób serca oraz zawałów.
- Masło orzechowe jest bogate w wiele witamin i minerałów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego: Witamina A – poprawia pracę wzroku i rozwój kości, Witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6, kwas foliowy), Cholina, Witamina E (zabezpiecza ciało przed działaniem wolnych rodników), Składniki mineralne: magnez, fosfor, potas, cynk, selen, wapń, chrom, mangan, miedź, żelazo.
- Masło orzechowe to także doskonałe źródło energii, dzięki wysokiej zawartości aminokwasu – tryptofanu. Związek ten poprawia pracę mózgu, pamięć i koncentrację.
- Ze względu na swoje zalety prozdrowotne, PEANUT BUTTER SoWell może stanowić doskonały składnik śniadań dla dzieci i młodzieży. Może ono z powodzeniem zastąpić inne, wysokocukrowe produkty o niskich walorach odżywczych, które rodzice proponują swoim dzieciom.