Przepisy

Risotto z białkiem dyniowym SOWELL

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

SKŁADNIKI:

1 kg ryżu DIVELLA Riso Arborio

6 miarek białka dyniowego SOWELL

200 ml oliwy BASSO SANSA

1 kg dyni hokkaido

2 l wywaru warzywnego

6 ząbków czosnku

1 cebula

1 papryczka chilli

200 ml białego wina chardonnay

2 łyżeczki kurkumy

6 łyżeczek curry

Sól morska CUOR DI MARE

Świeżo mielony pieprz

Natka pietruszki

Parmezan

PRZYGOTOWANIE:

1. Umyj dynie hokkaido, przekrój na pół i usuń pestki (NIE OBIERAJ),  następnie pokrój w małe kawałki.

2. 1 dużą cebulę i 6 ząbków czosnku pokrój w drobną kosteczkę.  Papryczkę chilli przekrój na pół, usuń  pestki i również pokrój w kosteczkę.

3. Do dużej patelni lub płaskiego szerokiego garnka wlej ok 200ml oliwy BASSO SANSA i podsmaż delikatnie kolejno, cebulę, chilli, czosnek i dynie. Następnie dodaj 1kg ryżu DIVELLA Riso Arborio. Podsmaż wszystko razem, dodaj 6 łyżeczki curry, 2 łyżeczki kurkumy i zalej 200ml wina białego chardonnay,  wymieszaj i poczekaj, aż odparuje.

4. Następnie dodawaj stopniowo (w porcjach ok 500ml) wywar warzywny, czekaj aż potrwa wchłonie płyn i ten proces powtarzaj aż do miękkości ryżu. Po ostatniej partii płynu dodaj 6 miarek białka dyniowego SOWELL dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.

5. Na sam koniec dodaj odrobine tartego parmezanu i posiekaną natkę pietruszki.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.