Przepisy

Surówka z kalafiora i rzodkiewki

DRUKUJ

Udostępnij przepis:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sprawdź również:

Skład:

  • 1 mały kalafior lub pół dużego
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5 łyżek Oleju z nasion lnu SoWell
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Warzywa dokładnie umyłam i osuszyłam.
  2. Kalafiora podzieliłam na mniejsze części i starłam na tarce do jarzyn na dużych oczkach.
  3. Rzodkiewki i obrane ogórki starłam na tarce na małych oczkach.
  4. Cebulę drobno pokroiłam.
  5. Natkę pietruszki i koperek drobno posiekałam.
  6. Do miski przełożyłam starte warzywa (kalafiora, rzodkiewki i ogórki), dodałam pokrojoną cebulę, posiekany koperek i natkę pietruszki. Następnie dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, olej z nasion lnu SoWell, doprawiłam solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam.
  7. Tak przygotowaną surówkę przykryłam i wstawiłam do lodówki na 2 godziny, żeby smaki się „przegryzły”.

Dbaj z SoWell o zdrowie!

Zdrowy tryb życia oraz dieta jest niesamowicie ważna w życiu każdego z nas. Produkty SoWell powstały z myślą o osobach, którym zależy na wysokiej jakości produktach spożywczych, którym można zaufać. Zapoznaj się na naszymi przepisami i zobacz co wyczarujesz w kuchni wraz z SoWell!

Sprawdź nasze przepisy

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Aby dowiedzieć się więcej kliknij tutaj.